Guia per baixar pel·lícules en V.O. + Subtítols

Aquesta entrada va dirigida a tothom que em sol preguntar com baixar-se una pel·lícula/sèrie i aconseguir uns subtítols decents. Es requereixen uns coneixements informàtics bàsics. Va dirigida a gent que veu cinema i sèries sempre en V.O. al seu ordinador.

SI TENIU WINDOWS (MAC A BAIX DE TOT*)

Primer de tot, necessitem dues coses: un programa per baixar arxius “.torrent” i un reproductor de videos compatible amb subtítols “.srt” o “.ssa”, que són els més comuns.

Per reproduïr videos recomano el VLC Media Player. Un cop baixat de la web, l’instal·lem.

Després, necessitem un programa capaç d’obrir i baixar arxius “.torrent”. Aquest arxiu és un petit document de text que conté informació sobre qui té la pel·lícula que volem. El programa obre aquesta “llista” i demana a tota la gent que la té que ens l’envii en un format de video, normalment un “.avi”. Hem d’instalar el programa uTorrent.

Un cop tenim el necessari, hem de saber quin és el títol original de la pel·lícula i de quin any és. Per fer això, podem anar a l’Imdb o al Filmaffinity.

Un cop ho sabem, anem a http://thepiratebay.se/ o a http://kat.ph/. Aquesta pàgina ens permet buscar tot el que volguem, si no hi és aquí és difícil que existeixi. És un directori d’arxius “.torrent”. Per exemple, busquem “Hotel Rwanda”, del 2004. Veiem que ens surt una llarga llista, normalment triarem entre les primeres, que són les que té més gent i per tant les podrem aconseguir més ràpid. Òbviament, com més espai ocupin (ho diu al costat de cada arxiu), millor es veuran. Un “DVDrip” (algú que té el DVD original i se l’ha passat al disc dur) sol ocupar entre 700 i 1400 mb, que és el que ens interessa. Per tant, procureu triar arxius que ocupin l’espai que he indicat o que tinguin les paraules “dvd” o “dvdrip” al títol.

Un cop ens decidim sobre quin volem, cliquem a l’icona que té el símbol d’un iman. Ens preguntarà amb quin programa ho volem obrir; ho hem d’obrir amb el uTorrent (Windows) o el Transmission (Mac).

Se’ns obrirà automàticament el uTorrent, i només hem d’indicar on volem que ens descarregui la pel·lícula (per exemple, al directori “Pelis”, o a l’escriptori mateix). Un cop fet això, només hem d’esperar. Hem de deixar el programa obert, fins que ens indiqui que se’ns ha descarregat (veureu una barra amb un percentatge, quan estigui al 100% vol dir que ja ho tenim).

Després, obrim el VLC. Ens situem al directori on haguem descarregat la pel·lícula (que segurament serà un arxiu “.avi”); i arroseguem l’arxiu a dins del VLC, per comprovar que la pel·lícula se’ns ha descarregat bé. Si domineu l’anglès ja està, la podeu veure. Podeu tancar el uTorrent i eliminar l’arxiu “.torrent”. Si voleu uns subtítols, hem de fer el següent.

SI ELS VOLEM EN ANGLÈS

Obrim el navegador i anem a www.subscene.com. En el buscador posem el nom de la peli. Busquem, i veurem una llarga llista amb l’idioma i el nom de l’arxiu. Hem de mirar que el nom del subtítol coincideixi amb el nom de la peli que ens hem baixat. Per exemple, si l’arxiu de la peli es diu “Hotel Rwanda (2004) by jacksonwtf.avi”, hem de procurar que el subtítol es digui d’una manera semblant: voldrà dir que el subtítol ha estat fet expressament per la nostra versió. Si no, haurem d’anar provant…

Ens descarreguem el subtítol, a l’escriptori per exemple. Serà un .rar o .zip, el descomprimim i ens sortirà un .srt, .txt o .ssa. L’arxiu descomprimit l’hem de dur a la mateixa carpeta on tenim la pel·lícula, el .avi. Ara, hem de fer coincidir els noms dels dos arxius: hem de canviar el nom de l’arxiu de subtítols per fer lo coincidir amb el del .avi. És a dir, hauriem de tenir dos arxius a dins de la carpeta: “Hotel Rwanda (2004) by jacksonwtf.AVI” i “Hotel Rwanda (2004) by jacksonwtf.SRT”.

Un cop fet això, tornem a obrir el VLC i arrosseguem el .avi a dins. Comprovem que els subtítols estiguin quadrats. Si no ho estan, podem fer dues coses: 1) Tornar a www.subscene.com i baixar-nos un altre subtítol

2) Intentar quadrar-lo manualment. Per fer això, només cal apretar J o K mentre estem veient la pel·lícula amb el VLC. Si els subtítols surten abans que la veu, apretem K repetidament fins que quadri. És tot un art, pot arribar a costar però no és gaire complicat fer-se la idea de què estem fent.

SI ELS VOLEM EN CASTELLÀ

Doncs és bàsicament el mateix, però enlloc d’anar a www.subscene.com, hem d’anar a www.subdivx.com o www.solosubtitulos.com.

*SI TENIU UN MAC: enlloc de baixar-vos el uTorrent, baixeu-vos el Transmission i seguiu els mateixos passos.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s