Els millors episodis de “Curb Your Enthusiasm”

Seguim amb Curb. Per llegir l’article principal sobre la sèrie, el trobareu aquí.

Dels 80 episodis que hi han, he triat els que considero millors, ordenats per temporada (tots els de la llista els considero boníssims, alguns són senzillament perfectes). M’ha costat força triar-los, la llista inicial que vaig fer en tenia 32. L’objectiu no és explicar per què són els millors, simplement recopil·lar-los i tenir-hi un accés fàcil mitjançant la web Cuevana.

Hi ha episodis amb moments gloriosos que no hi són, he preferit centrar-me en episodis que són bons de principi a fi, i que estan tant ben escrits que es poden veure una vegada i una altra.

Als que no heu vist la sèrie, us recomano que la mireu tota i després us mireu la llista, a veure si coincidiu amb mi.

The Group (s01e10) – VEURE EPISODI

Episodi perfectament construït. Com a molts altres, dins del capítol les històries d’en Larry y la Cheryl s’acaben creuant per donar pas a un final memorable.

The Doll (s02e07) – VEURE EPISODI

Pot ser que per mi sigui el millor de tots. La hòstia en tots els sentits. En Larry es fot en un embolic que té a veure amb una nina. La confrontació amb la Susie no té preu, i es fa ressò d’un problema gran: els lavabos sense baldó.

The Nanny From Hell (s03e04) – VEURE EPISODI

Un altre cop, dos línies argumentals (una aparentment pesada i un pèl estúpida) s’ajunten i dónen lloc a un dels millors finals de capítol. La nanny que hi surt fa un paperàs tremendament creïble.

Krazee Eyez Killla (S03e08) – VEURE EPISODI

Considerats per molts crítics i associacions de premis com “el millor” de tot Curb Your Enthusiasm. És la primera incursió de Larry David en el “món dels negres”, i fa amistat amb un cantant de Hip-Hop (anomenat Krazee Eyez Killa). La relació d’en Larry amb els negres va funcionar tant bé (televisivament parlant) que més endavant va dedicar tota una temporada (la sisena) a explorar aquesta relació, donant peu a l’aparició d’un dels seus companys més divertits, en Leon.

The Grand Opening (s03e10) – VEURE EPISODI

Episodi que tanca la tercera temporada, que parla de la inversió que fan Larry David i Ted Danson en un restaurant. Durant tota la temporada es discuteixen detalls del restaurant, i finalment l’obren en aquest últim episodi. Per mi, és la millor línia argumental general de totes les temporades. Aquest últim capítol és enorme en tots els sentits, però els seus últims tres minuts són inoblidables, una demostració d’improvisació portada al màxim nivell.

The Weatherman (s04e04) – VEURE EPISODI

Curiós capítol. En Larry es planteja si l’home del temps anuncia pluges per l’endemà amb el simple propòsit “d’espantar” als golfistes per què no hi vagin, i així tenir el camp per ell sol. Hi ha diversos capítols dedicats al golf, però aquest ens deixa la memorable disputa entre en Larry i l’home del temps.

The 5-Wood (s04e05) – VEURE EPISODI

Un altre capítol dedicat al golf, aquest un pèl macabre, 100% humor negre. Aniria bé veure els 4 episodis anteriors d’aquesta temporada, que parlen sobre el negoci dels fruits secs (que tenen una incidència clau aquest episodi).

Lewis Needs a Kidney (s05e05) – VEURE EPISODI

La personalitat de Larry David xoca amb l’amistat que té amb el seu amic Richard Lewis, quan aquest necessita un ronyó. Durant tot l’episodi en Jeff i en Larry discutiran per veure qui li dóna el ronyó.

The Black Swan (s07e07) – VEURE EPISODI

Una bojeria, un més relacionat amb el golf. Mentre juguen, en Larry mata per accident el cigne negre del propietari del club. El que ve després és una paròdia d’estil cinema negre/detectivesc molt tensa ( i molt divertida).

Palestinian Chicken (s08e03) – VEURE EPISODI

Només per tractar el conflicte jueu-palestí amb tanta confiança i brillantesa val la pena incloure aquest episodi.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s